sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

May the odds be ever in your favour

Aijaijai, nyt äkkiä niskasta kiinni, alkaa muuten lipsua taas pahaksi laiskuudeksi päivitysten puolella! No toisaalta siihen on ihan hyvä syy, karkasin keskiviikkona kaupungin toiselle laidalle serkkuni luo kyläilemään ja juoksemaan perheen kahden pienimmän perässä (kuusi ja kolme puoli vuotiaat naperot) pariksi yöksi ja perjantai-ilta ja eilinen meni kuorossa. Tämä päivä taas on mennyt kouluhommia uurastaessa, huh että olikin yhden tekstin ulospuskemisessa iso työ! 700 sanaa on yllättävän pitkä vaikka mielestäni valitsin vielä aiheen mistä oli paljon sanottavaa...! No mut nyt on tehtävä palautettu ja uusi häämöttää jo kulman takana apua...

Eilen kävin taas pitkästä aikaa elokuvissa! Kävin katsomassa Nälkäpeli-leffan ja ihastuin. Kirjakin oli pakko avata heti kun pääsi illan kuoroharkoista kotiin. Nyt leffan jälkeen vaan ärsyttää ettei ole edes 10 cm pitemmät hiukset, Katnissin lettikampauksia ois tosi ihana kokeilla mut oman letin pituus ei taida ihan riittää yhtä näyttäviin. Ihastuin esim. siihen lettisykeröön mikä tytöllä oli kun tribuutti-kulkue tuli ensi kertaa näytille. Ah!

Ja sen perusteella mitä tähän asti olen kirjaa lukenut (pääsi eilinen humpsahtamaan vähän myöhäiseksi kun innostuin lukemaan hups!) niin on kyllä elokuvan tekijät seuranneet todella uskollisesti kirjan tapahtumia, siitä pojot heti! Vaikka arvostankin taiteilijan vapautta ja ymmärrän ettei kirjaa pysty kääntämään sanasta sanaan elokuvaksi ja noin, ärsyttää silti jos ohjaaja ja tuottajat ottavat liikaa omia vapauksia! Pahimmat elokuva-sovitukset jotka olen tähän asti nähny olivat Eragon ja Twilight-Houkutus. Ja pakko myöntää että Taru Sormusten Herrasta-trilogian ja Pottereidenkin kohdalla on useampi kuin yksi kohta joka ärsyttää mutta pahin on ylivoimaisesti ollut Eragon. Se kun pyöri elokuvissa joskus vuosia sitten ja kävimme ystäväni kanssa sen katsomassa (molemmat kirjan lukeneina) vietimme valehtelematta koko kotimatkan kritisoimalla elokuvan maanrakoon... Taiteilijoilla on oltava tilaa olla luovia, mutta liika on liikaa!

Huu, huomenna koelaulu, jännittää! Pitäkää peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti